Здобувачі вищої освіти спеціальності «Лісове господарство» провели навчально-практичне заняття з лісової селекції та генетики, лісового насінництва та лісової фітопатології  на базі ВП НУБіП України «Боярська лісова дослідна станція»

Навчальна практика проводиться постійно і має на меті формування у студентів необхідних професійних знань, які є обов’язковими для розвитку висококваліфікованих спеціалістів. Цього разу таким майданчиком став Відокремлений підрозділ Національного університету біоресурсів і природокористування України «Боярська лісова дослідна станція», до якої долучились здобувачі спеціальності Лісове господарство групи ЛГ-37, ЛГ-27 в супроводі завідувача кафедри Інгріди Чемерис та доцента Світлани Ключки.

На сьогоднішній день ВП НУБіП України «Боярська ЛДС» − це сучасне комплексне державне підприємство, що поєднує в собі виробничу, навчальну та наукову діяльність і є провідною установою для проведення навчальних та виробничих практик, а також місцем постійних наукових досліджень та активного впровадження в практику досягнень лісівничої науки. Велика увага приділяється таким аспектам, як лісове насінництво, селекція, комплексний захист лісів від шкідників і хвороб, екологічні дослідження з метою підвищення стійкості лісів, моніторинг і сертифікація лісів, а також розробка та впровадження новітніх інформаційних технологій для потреб лісового господарства.

Першою локацією став «Український лісовий селекційний центр», де студенти прослухали навчальну лекцію з особливостей контролю, якості та відбору насіння лісових порід з метою збереження генофонду деревних видів з подальшою можливістю вирощування потрібної кількості саджанців для відтворення лісів. На іншому заняття студенти ознайомилися з методиками діагностики мікозів та бактеріозів лісових рослин, засобами боротьби та з фітопатогенами та їх ліквідації. В лабораторіях центру фахівці лісового селекційного центру показали методи роботи з насінням, визначення їх якості, необхідну документацію. Також студенти мали нагоду безпосередньо ознайомитися з лабораторією лісової фітопатології, її обладнанням та особливостями фітопатологічних досліджень. По завершенню навчальних занять здобувачі продовжили свій маршрут по наступним підрозділам, де мали чудову нагоду продовжити пізнавати особливості лісівничої справи.

 

Студенти та викладачі висловлюють щиру вдячність, директору Лісової дослідної станції Карпуку Анатолію Івановичу та всьому колективу наукової установи, бажають добра та натхнення в їхній справі!

Особливу подяку студентський колектив та викладачі кафедри висловлюють голові профспілкової організації ЧДТУ Загородньому Василю Володимировичу та помічнику Ткаченкоо Марині за фінансовану складову в організації екскурсії!