Здобувачі вищої освіти спеціальності «Лісове господарство» провели навчально-практичне заняття з Лісової селекції та генетики в науково-дослідній лабораторії біотехнології рослин ВП НУБіП України «Боярська ЛДС»

Наступною локацією виїзного навчально-практичного заняття з лісової селекції та генетики здобувачів спеціальності Лісове господарство групи ЛГ-37, ЛГ-27 стала науково-дослідна лабораторія біотехнології рослин ВП НУБіП України «Боярська ЛДС». НДЛ Біотехнології рослин створена для вирішення питань, пов’язаних із масовим одержанням високоякісних рослин із використанням методів культури ізольованих клітин, тканин та органів in vitro. Нині в Україні лабораторії біотехнологічного профілю, основною метою яких є одержання високоякісних рослин in vitro, функціонують при науково-дослідних установах та приватних організаціях. Однак лише незначна їх кількість досліджує особливості застосування технологій in vitro для ефективного клонування деревних рослин, особливо вікових екземплярів.

Здобувачі з неабиякою цікавістю прослухали лекцію завідувачки лабораторії Чорнобров Оксани Юріївни про особливості процесу клонування рослин. Також, студенти детально ознайомились з експозицією власно створеної колекції рослин лабораторією in vitro, яка представлена: лісотвірними видами; декоративними рослинами для озеленення населених пунктів та жилих приміщень; швидкорослими видами деревних рослин для біоенергетики; рослинами, занесеними до Червоної книги України в статусі рідкісних та зникаючих; ягідними видами рослин.

Студенти та колектив кафедри лісового господарства та раціонального природокористування в особі завідувача Інгріди Чемерис висловлюють щиру вдячність Оксані Чорнобров та всім працівникам наукової установи, за чудово можливість осягнути таїну мікросвіту та сучасних біотехнологічних розробок рослинних організмів. Бажаємо й надалі створювати біологічні шедеври, добра та натхнення в цій справі!