ЛЕКЦІЯ КОЛЕГИ-НАУКОВЦЯ ДЛЯ ЗДОБУВАЧІВ ВИЩОЇ ОСВІТИ ДРУГОГО (МАГІСТЕРСЬКОГО) РІВНЯ ВИЩОЇ ОСВІТИ

13 березня  2024 року  для проведення онлайн-лекції здобувачам другого (магістерського) рівня вищої освіти за спеціальністю 205 «Лісове господарство» була запрошена завідувач кафедри лісового господарства та раціонального природокористування Черкаського державного технологічного університету, кандидат біологічних наук, доцент Інгріда Чемерис. Тематика лекції стосувалась питань глобальних екологічних проблем.

  У своїй доповіді Інгріда Чемерис проаналізувала екологічні дані минулого та теперішнього часу, розкрила суть глобальних екологічних проблем та можливі варіанти їх вирішення. Звернула увагу на те, що екологічні проблеми виникають внаслідок не лише природних процесів, а в значній мірі є результатом антропогенної дії та нераціонального природокористування.

     Особливу увагу слухачів привернули питання щодо екологічних проблем, які виникають у результаті зміни клімату, забруднення повітря та екосистем різноманітними відходами.  Вони усвідомили, що глобальна проблема екологічного забруднення буде існувати до тих пір, поки все людство не об`єднається для її вирішення, тому що від цього залежить майбутнє наступних поколінь.

     Колектив кафедри лісового господарства та здобувачі вищої освіти ОР «Магістр» висловлюють щиру вдячність Інгріді Чемерис за цікаву та змістовну зустріч.