Чергове засідання геоботанічного гуртка “Морфологічні особливості лісотвірних видів дерев, зональність їх розподілу та екологічні взаємозв`язки рослинних угрупувань”

Традиційно з нагоди Дня науки в Україні, що відзначається в третю суботу травня, студенти спеціальності 205 Лісове господарство черговий раз зібрались на засідання геоботанічного гуртка під керівництвом доцента кафедри Світлани Ключки. Учасники активно долучились до дискусії щодо особливостей дендрофлори лісових порід, ареалу їх поширення, перспективність акліматизації в умовах України та просторової організації фітоценозу лісових екосистем.

Тематичний план гуртка передбачав наступні питання: Морфолого екологічні особливості виду Сосна чорна (Pinus nigra), Сосна кедрова сибірська (Pinus sibirica), компоненти лісу та характеристика деревостану, життєві форми рослин у біоценозах, екологічне значення рослинності для відновлення біосфери. Свої доповіді представили здобувачі: Льозін Владислав, Повєтьєв-Софієнко Михаіл, Масло Ярослав, Торопцев Антон, Стецьків Роман, Мудлін Дмитро. Всі учасники відповідально віднеслись до поставлених завдань та у лаконічній і змістовній формі донесли до слухачів необхідну інформацію. На засіданні активно обговорювалися актуальні питання сучасних геоботанічних досліджень, а в кінці сформулювали узагальнюючі висновки. На гурток була запрошена завідувач кафедри ЛГРП доцент Інгріда Чемерис, яка поділилась своїми науковим досвідом та резюмувала роботу гуртка, з побажанням майбутніх наукових звершень. По завершенню засідання студенти отримали індивідуальні завдання до виконання дослідницької роботи польових досліджень.