Здобувачі вищої освіти спеціальності «Лісове господарство» провели навчально-практичне заняття «Флористичне різноманіття біогеографічної зональності України» в Ботанічному Національному саду імені М.М. Гришка НАН України

Кожного року весна розкривається новими пейзажами, що дозволяє милуватись квітуванням рідкісних колекцій, зокрема, Ботанічного Національного саду імені М.М. Гришка НАН України, за якими спостерігали здобувачі Черкаського державного технологічного університету спеціальності «Лісове господарство». Завдяки унікальному геоботанічному принципу представлення живих рослин на території установи, у студентів з’являється унікальна можливість збагатити свій науковий досвід, вивчаючи географічні ділянки фітоценозів, які відтворюють природну рослинність (типові пейзажі і навіть рельєф) окремих регіонів Євразії. Серед яких, виділяють експозиційні ділянки «Ліси рівнинної частини України», «Степи України», «Українські Карпати», «Крим», «Кавказ», «Середня Азія», «Далекий Схід», «Алтай та Західний Сибір». Занурившись в чудовий світ флори, який розміщений  на площі 129,86 га та, пройшовшись по унікальні за якісним і кількісним складом колекції квітниково-декоративних, лікарських, плодових, овочевих, пряноароматичних, кормових і технічних рослин з усіх ботаніко-географічних регіонів світу, які нараховують понад 10 тисяч видів, форм і сортів, здобувачі почерпнули неабиякий науковий та практичний матеріал та збагатили свій професійний досвід у сфері еколого-біологічних знань в лісівничій справі. Під керівництвом старшого наукового співробітника Рака Олександра Олексійовича, студенти відвідали найкращу у світі колекцію форм кизилу справжнього, рододендрона та найбільшу в Східній Європі колекцію дуба, клена, липи, берези, горіха, бузку, дикорослих плодових рослин. Перераховані колекції є особливо цінними з точки зору збереження різноманітності рослин ех situ. В теплицях зростають деякі рідкісні тропічні види і, навіть, зниклі в природних умовах.

Колектив кафедри в особі завідувачки Чемерис Інгріди Альнімантівни та студенти висловлюють щиру вдячність Раку Олександру Олексійовичу за неймовірно цікаву екскурсію й чудово представлені наукові факти флористичного різноманіття геоботанічних локацій, побажати добра та натхнення до подальших наукових звершень.