Студенти спеціальності Лісове господарство пройшли тренінг з надання першої невідкладної медичної допомоги з елементами тактичної медицини

15.11.2022р. в Черкаському державному технологічному університеті студенти спеціальності Лісове господарство пройшли тренінг з надання першої невідкладної медичної допомоги з елементами тактичної медицини. Заняття було організовано викладачем кафедри лісового господарства та  раціонального природокористування, членом Добровольчого формування територіальної громади м. Черкаси “Вепр” Сичем Віктором Сергійовичем. 
Заняття провів медик-інструктор ЗСУ. Студенти ознайомилися з вмістом військової аптечки та призначенням і особливостями використання її складових.  В ході тренінгу було охарактеризовано види і різні ступені ушкоджень, які можуть отримати люди в цивільному житті та на військовій службі. Також було опрацьовано практичні навички по виявленню ушкоджень на тілі потерпілого і методи надання екстреної медичної допомоги собі та постраждалому. Кожен студент навчився зупиняти кровотечі за допомогою турнікета, тампонади ран, кровозупинного бандажу. Опанували практичні навички з накладання гнучкої імобілізаційної шини на перелом  кінцівок та процедурою виклику швидкої медичної допомоги. Тож тепер наші студенти володіють знаннями та практичними навичками надання першої медичної допомоги, яка дає можливість зберегти життя!