Вебінар “Участь зацікавлених сторін у FSC сертифікації системи ведення лісового господарства”

Викладачі кафедри Лісового господарства та раціонального природокористування ЧДТУ долучились до обговорення питання про можливості участі представників громадських організацій та інших зацікавлених сторін у лісовій сертифікації згідно з FSC національним стандартом системи ведення лісового господарства для України.

Зважаючи на демократичний вектор розвитку нашої країни, набирає обертів лісова сертифікація за міжнародною схемою Лісової опікунської ради (Forest Stewardship Council®, FSC) – міжнародної некомерційної неурядової організації, метою якої є просування відповідального управління лісами в усьому світі. Лісова сертифікація – оцінка відповідності системи ведення лісового господарства встановленим міжнародним вимогам щодо управління лісами та лісокористування на засадах сталого розвитку. Метою лісової сертифікації є забезпечення економічно, екологічно і соціально збалансованого ведення лісового господарства шляхом виконання відповідних загальновизнаних і таких, що заслуговують на довіру, стандартів.

Учасники конференції детально представили власний досвід участі громадських організацій у лісовій сертифікації згідно з FSC національним стандартом системи ведення лісового господарства для України. Резюмуючи та аназізуючи ситуацію з власної практики провідних установ та фахівці лісової галузі дійшли висновку про необхідність провадження таких заходів на території наших лісів.