ЗВО спеціальності 205 Лісове господарство отримали дипломи за призові місця на Всеукраїнському конкурсі студентів і молодих вчених з міжнародною участю “Інтелект молоді. Раціональне природокористування та новітні енергоефективні технології”

Завершення навчального року завжди знаменується напруженою інтелектуальною роботою, за результатами якої студенти сподіваються отримати позитивний результат. Цьогоріч, наукова активність ЗВО також принесла свої неабиякі здобутки, за що визнано отримали дипломи першого та третього ступеня. Так, 16 червня 2022 року на базі Національного технічного університету України “Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського” відбувся Всеукраїнський конкурс студентів і молодих вчених з міжнародною участю «Інтелект молоді. Раціональне природокористування та новітні енергоефективні технології». На розгляд конкурсної комісії було запропоновано науково-дослідні роботи 46 студентів та молодих вчених з регіонів України, а також роботи молодих вчених з Польщі, Словаччини та Литви. Свої наукові напрацювання представили й студенти Черкаського державного технологічного університету спеціальності 205 Лісове господарство. В секції «Екологічна безпека та технології захисту навколишнього середовища» студент групи ЛГ-05 Сергій Смолій посів перше місце, тема «Флуктуаційна асиметрія листків деревних рослин як індикативна ознака аеротехногенного забруднення міста», керівник І.А. Чемерис; студент групи ЛГ-15 Міхаіл Повєтьєв-Софієнко отримав третє місце, тема «Особливості лісових фітоценозів Придніпровської височини», керівник С.І. Ключка.

Вітаємо переможців, бажаємо творчої наснаги, впевненості, й надалі сміливо підкорювати наукові вершини, реалізовувати в подальшому власні наукові доробки, й активно впроваджувати власні дослідження!