Викладачі кафедри лісового господарства та раціонального природокористування долучились до вебінару “Сучасні технології інвентаризації та моніторингу лісів та міських зелених насаджень”

Беззаперечним є той факт, що фітоценози населених пунктів виступають невід’ємним конгломератом ландшафтно-планувальної структури, забезпечують створення мікроклімату та санітарно-гігієнічних умов, що обумовлює їх особливе ландшафтноархітектурне, естетичне та рекреаційне значення. Для успішної реалізації згаданих функцій такі рослинні угрупування повинні відповідним чином доглянуті.

Окреслені завдання можливо реалізувати на підставі достовірної, оперативної та актуальної інформації щодо кількісного та якісного стану зелених зон, яку отримують під час проведення їх інвентаризації. Важливим першочерговим завданням забезпечення реалізації екологічної складової сталого розвитку в урбанізованих ландшафтах України є захист, охорона, збереження, поліпшення стану зелених насаджень та примноження їх корисних функцій.

Цікаву й детальну інформацію щодо зазначеного питання, заслухали й слухачі вебінару, до якого долучились й викладачі кафедри лісового господарства та раціонального природокористування завідувачка, доцент Інгріда Чемерис та Світлана Ключка, де мали можливість почути змістовні повідомлення та отримати грунтовні відповіді на запитання. Cпікер вебінару, старший науковий співробітник Українського науково-дослідного інституту лісового господарства та агролісомеліорації ім. Г.М. Висоцького, Ігор Букша детально ознайомив слухачів з можливостями сучасних технологій  інвентаризації для успішного контролю зелених насаджень від несанкціонованих вирубок та розповсюдження фітопатогенів.