ЗВО спеціальності 205 Лісове господарство посіли призові місця на Всеукраїнському конкурсі студентів і молодих вчених з міжнародною участю “Інтелект молоді. Раціональне природокористування та новітні енергоефективні технології”

16 червня 2022 року на базі Національного технічного університету України “Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського” відбувся Всеукраїнський конкурс студентів і молодих вчених з міжнародною участю

«Інтелект молоді. Раціональне природокористування та новітні енергоефективні технології». На конкурс було представлено науково-дослідні роботи 46 студентів та молодих вчених з регіонів України, а також роботи молодих вчених з Польщі, Словаччини та Литви. До організації заходу долучились викладачі кафедри лісового господарства та раціонального природокористування ЧДТУ: завідувачка кафедри Інгріда Чемерис та доцент Світлана Ключка. До участі в конкурсі представили свої наукові напрацювання студенти спеціальності 205 Лісове господарство, роботи яких виокремились поміж різноманіття цікавих, актуальних та нагальних наукових проблематик.

Так, в секції «Екологічна безпека та технології захисту навколишнього середовища» студент групи ЛГ-05 Сергій Смолій посів перше місце, тема «Флуктуаційна асиметрія листків деревних рослин як індикативна ознака аеротехногенного забруднення міста», керівник І.А. Чемерис; студент групи ЛГ-15 Міхаіл Повєтьєв-Софієнко отримав третє місце, тема «Особливості лісових фітоценозів Придніпровської височини», керівник С.І. Ключка.

Вітаємо переможців, бажаємо й надалі сміливо крокувати по науковій ниві, реалізовувати в подальшому власні дослідження й активно долучатись до наукових пошуків!