Тренінг самоцінності

26 жовтня доцентом Старовойтенко Н.В. був організований тренінг особистісної самоцінності для студентів першого курсу спеціальностей «Лісове господарство» та «Екологія».

Під час тренінгу першокурсники залучалися до обговорення проблем самоцінності, самооцінки особистості. Аналізуючи конкретні ситуації (творчі роботи студентів, які навчалися в університеті декілька років тому), учасники тренінгу дійшли думки про важливість приймати себе, розуміти і приймати оточуючих, вибудовувати гармонійні стосунки, зберігати емоційну рівновагу та гармонію. Інтерес студентів до проблеми тривожних розладів, депресивних станів першокурсників зумовлювався адаптаційним періодом, який вони самі переживають в університеті. Не всі студенти готові відкритися, щоб розповісти про власні способи подолання криз. Проте деякі, зокрема дівчата, справившись з низькою самооцінкою, внутрішніми конфліктами, поділилися гірким досвідом та самостійним способом подолання важких станів.

Першокурсники працювали в групах, набували досвіду спільно розробляти моделі поведінки, давати поради тим, хто потребує допомоги. Окрім питань самооцінки, особистісного зростання, молодь залучалася до психологічних ігор та вправ, де виявлялися лідери з креативними рішеннями. На думку Старовойтенко Н.В., навіть найкращий тренінг не підготує молоду людину до усіх можливих ситуацій, але він допоможе уникнути найбільш грубих помилок і знизить гостроту емоційного стресу, що виникає в період адаптації до навчання у вищій школі та повсякденному особистому житті.