Ботанічний сад Львівського національного медичного університету ім. Данила Галицького

12.07.2021

У м. Львів студенти спеціальності 205 «Лісове господарство» відвідали Ботанічний сад Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького – єдиний в Україні спеціалізований сад лікарських рослин, закладений у 1929 році професором Вільчинським Т.Ф., що має статус пам’ятки природи місцевого значення та складається з колекційної ділянки лікарських рослин і дендропарку. Ботанічний сад входить до складу природно-заповідного фонду України, охороняється як національне надбання, щодо якого встановлено особливий режим охорони, відтворення та використання.

Професор НЛТУ України Заячук В.Я. провів навчальне заняття на території установи, на якому студенти мали змогу вивчити колекції генофонду лікарських рослин місцевої і світової флори різних кліматичних зон, рідкісні, зникаючі та унікальні червонокнижні види, ознайомитися з науково-дослідними ділянками.

Висловлюємо щиру подяку директору Ботанічного саду Гульку Ростиславу Миколайовичу, доценту НЛТУ України Горбенко Н.Є. за допомогу в організації екскурсії, професору НЛТУ України Заячуку В.Я. за цікаве, високопрофесійне та змістовне заняття!