Культурна спадщина Яворівського району Львівської області

10.07.2021

 

Під час відвідування заповідника Розточчя студенти мали нагоду збагатити свій культурний досвід та розширити світогляд, зокрема, група побувала у музеї Художніх ремесел Яворівщини на базі художнього професійно-технічного училища ім. Й.П. Станька, де мали змогу побачити унікальне мистецтво різьби по дереву та дерев’яну Яворівську іграшку, а також інші витвори мистецтва виконані майстрами та учнями училища.

Одним із культурно-історичних об’єктів біосферного розервату Розточчя є Страдчанська гора, комплекс якої включає городище і Печерний монастир ХІ-ХІІІ ст. з входом у вигляді каплиці-гроту під назвою Церква Матері Божої Нерушимої стіни. Студенти мали змогу відвідати цю релігійну святиню Галичини. На шляху до Страдчанської гори знаходиться арбуретум Національного лісотехнічного університету України, який створений в якості навчально-наукової та практичної бази для студентів. Професор Заячук Василь Яремович ознайомив з історією створення арбуретуму, його композицією та детально розповів про аборигенні та інтродуковані види дерев і кущів. Колекція дендропарку нараховує біля 300 таксонів і є однією з особливих в Західному регіоні України.

Від імені студентів та викладачів висловлюємо щиру подяку керівництву природного заповідника Розточчя та професору НЛТУ України Заячуку Василю Яремовичу.