Закріплення теоретичних знань на базі Природнього заповідника Розточчя

10.07.2021

Триває практика студентів спеціальності 205 Лісове господарство на Галичині. Чудовим прикладом закріплення теоретичних знань було відвідування природного заповідника Розточчя, який є дуже своєрідним та оригінальним регіоном, він є пограничним у різних аспектах: кліматичних, ґрунтових та біологічних. Пограничне розташування регіону спричинило різноманітні едафічні, флористичні та фауністичні складові. Навчальне заняття зі студентами провели заступник директора заповідника «Розточчя»  Стрямець Галина Володимирівна та пані Тетяна.

Студенти пройшли двома еколого-пізнавальними маршрутами: «Королева гора – Музей природи – Колонія сірих чапель – Екоцентр» та «Об’єкт світової спадщини ЮНЕСКО – Старовікові букові ліси». Вперше студенти побачили ареал суцільного поширення бука лісового віком 140-160 та більше років (бучина карпатського типу). Давні букові ліси є справжнім музеєм дикої природи, які неможливо відтворити в сучасних умовах і які є еталоном для формування екологічно стійких та високопродуктивних насаджень.

Висловлюємо щиру подяку Стрямець Галині Володимирівні та пані Тетяні за надану можливість ознайомитись з біосферним резерватом «Розточчя» та його унікальними об’єктами.