Музей деревинознавства та ботанічний сад НЛТУ України

09.07.2021

Наступним етапом проходження навчальної практики студентами спеціальності 205 Лісове господарство стало відвідування ботанічного саду та музею деревинознавства Національного лісотехнічного університету України. Студенти мали можливість спілкування з відомим дендрологом, автором багатьох підручників та навчальних матеріалів професором кафедри ботаніки, деревинознавства та недеревних ресурсів лісу, кандидатом с.-г. наук Заячуком Василем Яремовичем, який організував навчально-ознайомчий екскурс. Під час огляду колекцій ботанічного саду студенти мали змогу вивчити морфологічні особливості представленої дендрофлори та флористичний склад. Пан Василь докладно, змістовно та доступно розкрив різноманіття інтродукованих та автохтонних видів всього рослинного світу Прикарпаття.

У музеї деревини НЛТУ України створена унікальна колекція деревних видів (610 взірців) та отримано Міжнародний акронім на науковий гербарій з ботаніки.

Відвідування такого музею студентами дозволило ознайомитись із колекцією зразків деревини, яка була заснована близько 130 років назад професором Львівської Політехнічної школи Євстахієм Волощаком, засновником Львівської ботанічної школи IX – XX століття. Василь Яремович на високому фаховому рівні доступно висвітлив основні етапи формування унікальної колекції, яка має історичну та ботанічну цінність для світової наукової спільноти.

Студенти та викладачі кафедри щиро вдячні професору Заячуку Василю Яремовичу за безцінний досвід та знання, якими він поділився зі студентами Черкаського державного технологічного університету.