Вивчення гірського регіону Львівської області – Національного природного парку «Сколівські Бескиди»

Своє перебування на Галичині студенти спеціальності 205 Лісове господарство продовжили відвідуванням Національного природного парку «Сколівські Бескиди», який знаходиться в найбільш високогірному районі Львівської області. Студенти та викладачі провели робочу зустріч з керівництвом  НПП  Сколівські Бескиди, а саме з директором Приндаком Василем Петровичем, на якій підписали договір та обговорили основні напрями співпраці Національного парку та Черкаського державного технологічного університету з метою покращення фахових знань працівників галузі лісового господарства.

Директор ознайомив студентів з історією створення заповідника, флорою та фауною, основними напрямами роботи, досягненнями, а також культурно-історичними особливостями Бойківщини.

Студенти здійснили похід за маршрутами «Старовікові ліси» та «Водоспад».

Маршрут «Старовікові ліси» проходив через гірську річку «Павлів Потік», 60-річні ялицеві насадження, болото, гірські плайї, монокультури смерекових насаджень. За маршрутом студенти виявили ряд червонокнижних рослин, які є рідкісними для гірських Карпат.Слід зазначити, що маршрут виявився нелегким, оскільки увесь час група здійснювала крутий підйом на висоту 803м над рівнем моря, але Карпатські ліси того варті, оскільки такі рослинні угруповання є унікальними для території України.

По завершенні маршруту студенти здійснили поїздку на Закарпатський перевал, де були зачаровані краєвидами.

Висловлюємо щиру подяку працівникам НПП «Сколівські Бескиди» , які були провідниками цього маршруту пані Марії та пану Роману, а також професору НЛТУ України Василю Заячуку та доценту Наталії Горбенко.