Здобувачі вищої освіти спеціальностей «Лісове господарство» та «Екологія» провели навчально-практичне заняття «Дендрофлора біогеографічної зональності України» в Ботанічному Національному саду ім. М.М. Гришка НАН України та відвідали Національний науково-природничий музеї НАН України

Доброю традицією є, щороку, у весняну пору проводити спостереження за квітуванням рідкісної колекції магноліофітів ботанічного національного саду ім. М.М. Гришка НАН України, яку й цього разу не пропустили студенти Черкаського державного технологічного університету спеціальності «Лісове господарство» та «Екологія». Завдяки унікальному геоботанічному принципу представлення живих рослин на території установи, у студентів з’являється  унікальна можливість збагатити свій науковий досвід, вивчаючи географічні ділянки фітоценозів, які відтворюють природну рослинність (типові пейзажі і навіть рельєф) окремих регіонів Євразії. Серед яких, виділяють експозиційні ділянки «Ліси рівнинної частини України», «Степи України», «Українські Карпати», «Крим», «Кавказ», «Середня Азія», «Далекий Схід», «Алтай та Західний Сибір». Занурившись в чудовий світ флори, який розміщений  на площі 129,86 га та, пройшовшись по унікальні за якісним і кількісним складом колекції квітниково-декоративних, лікарських, плодових, овочевих, пряноароматичних, кормових і технічних рослин з усіх ботаніко-географічних регіонів світу, які нараховують понад 10 тисяч видів, форм і сортів, здобувачі почерпнули неабиякий науковий та практичний матеріал та збагатили свій професійний досвід у сфері еколого-біологічних знань та лісівничій справі. Під  керівництвом старшого наукового співробітника Алли Гнатенко,  студенти   відвідали найкращу у світі колекцію форм кизилу справжнього, найбільшу в Східній Європі колекцію дуба, клена, липи, берези, горіха, бузку, дикорослих плодових рослин. Перераховані колекції є особливо цінними з точки зору збереження різноманітності рослин ех situ. В теплицях зростають деякі рідкісні тропічні види і, навіть, зниклі в природних умовах.

По завершенню навчального семінару здобувачі продовжили свій маршрут в Національному науково-природничому музеї НАН України, де мали чудову нагоду ближче познайомитись з біорізноманіттям планети.

Колектив кафедри в особі завідувача Чемерис Інгріди, викладачів Ключки Світлани та Сича Віктора дякує за підтримку в організації екскурсії профкому ЧДТУ в особі Загороднього Василя Володимировича, та профоргу будівельного факультету Ротте Сергію Вікторовичу. Також, студенти та викладачі висловлюють щиру вдячність, побажання добра та натхнення екскурсоводам Гнатенко Аллі Миколаївні та Раку Олександру Олексійовичу.

Особливу подяку висловлює колектив кафедри Сичу Віктору Сергійовичу за добре організовану екскурсію та проведену роботу.