Дні студентської науки 2023

18 квітня 2023 року на кафедрі лісового господарства та раціонального природокористування відбулася студентська наукова конференція в рамках традиційних для нашого університету Днів студентської науки. В роботі конференції взяли участь 60 студентів спеціальностей «Лісове господарство», «Екологія», «Промислове та цивільне будівництво». На кафедри працювали дві секції: лісового господарства та раціонального природокористування і дисциплін психолого-педагогічного напрямку, тому доповіді були різноманітні і охоплювали різні сфери людської діяльності.

Активними були студенти обох секції. В першій секції студенти доповіли про результати досліджень міського середовища (атмосфери, ґрунтів, підземних вод) та оцінки їх якості, обговорили регіональні та глобальні екологічні проблеми. Студенти спеціальності «Лісове господарство» представили власні дослідження з питань лісової пірології, лісової таксації, дослідження лісових ґрунтів, лісовикористання на Черкащині, аналізували питання реформування лісової галузі та її діджиталізації. обговорювали питання заповідного лісознавства, а також характеризували питання розвитку перспективних лісогосподарських деревних порід Черкащини.

Доповіді секції психології та педагогіки було розкрили питання особливостей адаптації першокурсників до навчання у вищій школі, психолого-педагогічних особливостей комунікації викладача та студентів, актуальні питання професійної діяльності майбутніх фахівців

Слід відмітити, що всі доповіді було зроблено на високому рівні. При визначенні переможців викладачі кафедри відмічали актуальність тематики, змістовність представленого матеріалу, логіку його викладення, якість доповіді та презентації, впевненість відповідей та практичну значимість результатів.

Отже, місця розподілилися таким чином:

І місце:

Студ. гр. ЛГ-15 Повєтьєв-Софієнко М.С. (кер. доц.Ключка С.І.)

Флористичний склад території Черкаського державного технологічного університету.

ІІ місце:

Студ. гр. ЛГ-05 Діхтяренко Н.В.

Лісова діджиталізація (кер. проф. Білик Л.І.)

Науковий супровід лісовідновлення: ліси на згарищах (кер. викл. Сич В.С.)

 

ІІІ місце:

Студ. гр. ЛГ-15 Оліцький А.А. (кер. доц.Ключка С.І.)

Лісові грунти Середнього Придніпров`я: властивості та шляхи підвищення родючості.

 

Тож бажаємо нашим студентам подальших успіхів, наснаги, натхнення та нових наукових відкриттів!